Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Quebec, wat een verrassing!

Quebec, wat een verrassing!

Quebec, wat een verrassing!

Op 27 December 2017.

Canada is vooral bekend vanwege haar indrukwekkende natuur, maar naast bergen, meren en watervallen biedt Canada ook veel cultuur. De stad Quebec City is een zeer geliefde stad en wordt gekenmerkt door het typische Franse karakter, vrijwel overal wordt Frans gesproken. De stad doet Europees aan, met vele smalle straten en kleine boutique winkels. Slenterend door deze straten krijg je meer het gevoel dat je in Frankrijk loopt dan in Canada.

Quebec City kent ook vele goede restaurants, het is hier echt culinair genieten. De stad heeft een ere plek op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Na een bezoek aan deze fantastische stad zal je begrijpen waarom. Een aantal hoogtepunten:

Quebec is omrand door een eeuwen oude stadsmuur, waar je een wandeling overheen kan maken. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de mooie uitzichten over Quebec.

Een opvallend gebouw dat in Quebec niet te missen is, is het Chateau Frontenac. Dit historisch hotel is het meest gefotografeerde gebouw in de wereld en dat is niet voor niets. Je kan hier overigens ook overnachten.

Place Royal is de moeite waard voor een bezoek. Je waant je in een geheel andere eeuw wanneer je hier wandelt. Je bezoekt musea zoals het Musee de la Civilisation waar je de cultuur en historie van Quebec kan ontdekken. Breng ook een bezoek aan de Notre-Dame-des-Victoires kerk, de oudste stenen kerk van heel Noord-Amerika. Place Royal ligt aan de oude handelshaven van Quebec.

Quebec heeft twee theaters waar je van klassieke muziek en opera kan genieten. Hier komen verschillende (internationale) orkesten spelen, maar het theater zelf is al een wonder op zich. Het Theatre de Capitole de Quebec is een prachtig gebouw daterend uit 1903. Blijf niet buiten staan, geniet hier van een heerlijk diner in het restaurant en aanschouw de magie van het theater, zowel de binnen als buitenkant. Het Grand Theatre de Quebec is een moderner gebouw uit het jaar 1971. Bezoek dit theater in de avond, want dan wordt dit theater mooi verlicht.

Tijdens een rondreis door Oost Canada zal Quebec je verrassen qua cultuur, historie en de uitstraling van de stad. Quebec is totaal niet te vergelijken met Toronto, en de stad heeft nog veel meer te bieden dan wat hierboven vermeld is! Ben je nieuwsgierig geworden naar Quebec? Wij adviseren je graag over een mooie route voor een onvergetelijke reis! Neem alvast een kijkje bij onze reizen voor Oost Canada.