Stedentrip Quebec

Stedentrip Quebec

Stedentrip Quebec

Op 03 August 2020.

Quebec, absoluut niet de bekendste maar misschien wel de mooiste en meest fantastische stad van heel Canada. Het is de hoofdstad van de gelijknamige Franstalige provincie met een heerlijke sfeer. 

Je gaat terug in de geschiedenis en het koloniale stadshart oftewel ‘Le vieux Quebec’ staat dan ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO vermeld. In dit deel vind je nog vele Franse invloeden terug en je waant je in Parijs met haar boutiques, straatartiesten en smalle straatjes met romantische restaurants. Bezoek de smalle Rue du Petit-Champlain (in Basse-Ville) en stop even bij nummer 102 voor de afbeelding van de historie van de stad, en stap vervolgens in de funiculaire (bij nummer 16) of neem de ‘Escalier Casse-Cou’ naar Terrasse Dufferin (Haute –Ville)

Vergeet vooral niet een Putine te eten bij een Poutinetruck bijvoorbeeld. Dit is een typisch Canadees gerecht en vooral populair in Quebec. Friet, bedekt met verse kaas en gedrenkt jus in een aluminium bakje.

Fairmont Château Frontenac ligt in Haute Ville en het is dan ook duidelijk aanwezig in de skyline van de stad. In 1898 werd met de bouw gestart en in 1925 was het klaar. Het is altijd een hotel geweest en ontworpen in opdracht van de Canadian Pacific Railway. Ook in West Canada vind je diverse van deze zeer luxueuze hotels van de Fairmont keten, en ook vlakbij een (voormalig) treinspoor gelegen.

Dit is zomaar een kleine greep uit de mogelijkheden en Quebec heeft nog veel meer te bieden want ik heb het nog niet eens over ‘La Citadelle’, Hôtel du Parlement, De Notre-Dame-de-Quebéc, het Place Royale en de diverse musea gehad….. Kortom, wie van sfeer houdt en even in de geschiedenis van Canada wil duiken doet er zeer goed aan deze sfeervolle stad in het reisprogramma op te nemen.

Een rondreis door Canada op maat laten samenstellen? Daar help ik je graag bij! Kom gezellig langs voor een afspraak in onze Beleefwinkel of bekijk hier enkele routesuggesties.