De highlights van Vancouver Island

De highlights van Vancouver Island

De highlights van Vancouver Island

Op 02 April 2020.

Vancouver Island is het meest westelijke deel van West-Canada en heeft een beetje van alles: mooie stranden, Victoria als grotere stad en talloze kleinere gezellige plaatsen, prachtige nationale en provinciale parken en wildlife. Het eiland is makkelijk te bereizen, met relatief korte afstanden.

Hieronder een aantal bezienswaardigheden uitgelicht:

Victoria
Deze stad is de hoofdstad van British Columbia en is de grootste stad op Vancouver Island.  De stad ligt op het meest zuidelijke puntje van Vancouver Island en is met de ferry bereikbaar vanaf Vancouver in ongeveer 1,5 uur. Het is een compacte stad met als gezellige centrum de binnenhaven. In de stad hangt een typische Brits koloniale sfeer door de authentieke gebouwen die er nog staan.  Je kunt er een heerlijke high tea nemen of een bezoek brengen aan de botanische tuinen: Butchart Gardens. Ook de parlements gebouwen en het BC museum zijn zeker de moeite van het bekijken waard. Victoria is ook een top plek voor het maken van een orca excursie. In de wateren rondom de stad zijn deze dieren in het seizoen heel goed te spotten.

Tofino en Pacific Rim National Park 
Tofino is gelegen aan de west kant van het eiland. Voordat je in Tofino komt, rijd je door Pacific Rim national park. Je waant je in een tropisch regenwoud, dat grenst aan de oceaan. Bezoek het mooie strand van Long beach (in de zomermaanden een bekend surfers paradise) of bewandel de rainforest trail. Vanaf Tofino kun je prachtige excursies maken om walvissen en wildlife te spotten. Ook een tocht per zeekayak behoort tot de mogelijkheden.

Campbell River en Strathcona Provincial Park 
Campbell River is een klein stadje aan de oostkust van het eiland. Deze plaats wordt ook wel “de Zalmhoofdstad van Canada genoemd”. Natuurlijk is het mogelijk om hier ook zelf op zalm te gaan vissen. Daarnaast is deze plaats een goede uitvalsbasis voor een wildlife excursie voor het spotten van wildlife/walvissen. In het achterland het geweldige Strathcona provincial park. Dit is het grootste park op het eiland met ook de hoogste toppen (tot 2200 meter). De hoogste waterval van Canada vind je ook hier: Delta Falls (440 meter). Het is een prachtig park met talloze wandelpaden voor mooie hikes, een onverwacht pareltje!

Zoals jullie kunnen lezen is er genoeg te doen op Vancouver Island en kun je er je tijd goed vullen met gave wildlife activiteiten, het bekijken van de mooie parken, maar ook leuke steden en het genieten van de stranden en de zee. Heb je ondertussen ook zo’n zin om naar Vancouver Island af te reizen ? We nodigen je van harte uit in onze Beleefwinkel voor een afspraak, zodat we je reiswensen uitgebreid met je kunnen bespreken. Aan de hand van een presentatie van de bestemming, maken we een droomreis geheel op maat naar jouw wensen.