3x wat te toen in Victoria

3x wat te toen in Victoria

3x wat te toen in Victoria

Op 02 May 2019.

Met het mildste klimaat in Canada, bloeien de tuinen het hele jaar door in Victoria. De City of Gardens is verbonden met zowel land als zee en biedt je daarom tal van leuke activiteiten. Wij lichten er drie voor je uit. 

Stadstocht per fiets
Stap op de fiets en ontdek de stad samen met een gids. Hij laat je de hotspots zien zoals de mooiste parken en attracties. Hij vertelt je meer over de cultuur, het verleden en het heden. Onderweg is er tijd voor foto’s en leuke verhalen. Zo leer je de stad net weer op een andere manier kennen. Geen zin om te fietsen? Stap dan op de open Gray Line dubbeldekker bus. Zo zie je ook ontzettend veel van de stad.

City of Gardens
Victoria wordt ook wel de City of Gardens genoemd. En dat is niet zonder reden. Het Greater Victoria-gebied, genesteld in een prachtig, ruig westkustgebied, herbergt tientallen tuinen en provinciale, regionale en gemeentelijke parken, waaronder enkele van de meest beroemde in Canada. Al in februari ontluiken er bloemen over de Victoria terwijl veel van Canada nog bedekt is met sneeuw. De meest bekende tuin is de Butchart Garden. Een echte aanrader.

Whalewatching tours 
Vanuit Victoria worden er verschillende excursies georganiseerd om vanaf het water op zoek te gaan naar indrukwekkende walvissen. Je ziet ze vaak van dichtbij en de kapitein van je boot weet goed waar de meeste kans is om een walvis te spotten. Je kunt deze boottochten op verschillende tijdstippen maken, vroeg in de ochtend, héél vroeg in de ochtend of in de middag. Dit avontuur zal je in ieder geval niet snel vergeten. 

Ben je nieuwsgierig naar meer hotspots in deze stad en wat voor outdoor acticiteiten er hier te beleven zijn? Laat het ons weten. We delen onze insider tips graag me je zodat je van bijzondere belevenissen kunt gaan genieten.