Canada’s eigen ‘Big Five’

Canada’s eigen ‘Big Five’

Canada’s eigen ‘Big Five’

Op 27 October 2017.

Omdat Canada qua bijzondere dieren zó ontzettend veel te bieden heeft, hebben wij besloten om een eigen ‘Big Five’ voor Canada samen te stellen. Het is niet voor niets dat elk jaar miljoenen toeristen naar Canada gaan met als belangrijkste reden om hier bijzondere dieren te spotten.

1. Walvis - Vancouver Island is dé plek bij uitstek om walvissen te spotten. Tijdens een boottocht zal je in dit gebied naast walvissen ook dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen zien. Aan de Oostkust van Canada is het ook goed mogelijk om walvissen te spotten. Vanuit Tadoussac, Quebec, New Brunswick en Nova Scotia kan je mooie boottochten maken om deze wonderbaarlijke zeedieren van dichtbij te bekijken.

2. Beren - In Canada leven vooral veel zwarte beren. Daarnaast maak je ook kans op het spotten van de grizzly beer, beter bekend als de bruine beer. Vancouver Island is de ‘place to be’ om je perfecte plaatje te schieten van deze dieren. Wanneer je ze in een natuurlijke leefomgeving wilt bewonderen raden wij je aan op expeditie te gaan onder leiding van een lokale gids.

3. Elanden - In de Rocky Mountains maak je de meeste kans om elanden te spotten. In de bergachtige landschappen van Jasper en Banff National Park om precies te zijn. Wanneer je eropuit trekt voor een wandeling in een van deze nationale parken en je langs een bergmeer komt zal je de elanden wellicht langs de waterkant zien om hun dorst te lessen.

4. Wapiti - ’s Zomers zal je de Wapiti’s herkennen aan het grote gewei. De Wapiti’s, wat eigenlijke grote herten zijn, komen vooral in bosrijke gebieden voor.

5. Orka - Net als bij de walvissen is Vancouver Island de ultieme bestemming voor het spotten van orka’s. Het is een prachtig moment wanneer de orka’s boven het wateroppervlak uit stijgen met hun vin en de herkenbare witte vlek boven het oog.