Belevenissen bij de Niagara Falls

Belevenissen bij de Niagara Falls

Belevenissen bij de Niagara Falls

Op 26 November 2018.

De Niagara Falls behoort tot één van de mooiste watervallen ter wereld. Met een enorme kracht en gedruis klettert het water dat naar beneden stort op het wateroppervlak, wat een hoop nevel veroorzaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit spektakel te aanschouwen. Verken jij het Niagara Falls State Park met een leuke wandeling, een boottocht, vanaf een uitzichtpunt of wellicht een combinatie van deze activiteiten? Ik je een paar tips hoe jij jouw tijd bij de Niagara Falls kunt indelen met gave activiteiten zodat je optimaal geniet van de watervallen.

1. Hornblower Cruise De Hornblower Cruise is misschien wel de populairste activiteit om in Niagara Falls State Park te doen. Deze boottocht is wellicht erg toeristisch, maar absoluut de moeite waard. Hoe dichter je bij de watervallen komt, des te spectaculairder de boottocht wordt. Het water onder de boot begint onstuimig te kolken en door de nevel van de watervallen krijg je een gratis douche. Geen zorgen om natte kleren, van de bootmaatschappij krijg je poncho’s.

2. Journey Behind the Falls Deze wandelroute brengt je achter het stromende water van de Horseshoe Falls. Je bewandelt een uitgezet parcours waarbij je van héél dichtbij het massaal naar beneden stortende water kunt bekijken, beluisteren en kunt zelfs kunt voelen. Trek wederom een poncho aan want droog blijven zit er bij deze wandeling niet in…

3. Cave of Winds De Cave of Winds is een soortgelijke activiteit als de Journey Behind the Falls. Deze wandelroute ligt bij de Bridal Veil Falls. Je loopt over een parcours van bruggetjes en trappen die je dicht bij het watergordijn brengt. De naam Cave of Winds is genoemd naar de hevige wind van het naar beneden kletterende water die je gegarandeerd tijdens deze wandeling zult voelen. Een poncho is echt onmisbaar!

4. Prospect Point Blijf je liever droog en heb je de voorkeur om rustig van een afstandje toe te kijken? Ga dan naar Prospect Point. Dit uitzichtpunt bevindt zich op de top van een observatietoren. Het is machtig mooi om de mist van de watervallen in de lucht te zien verdwijnen, wellicht een regenboog te zien en bij helder weer kun je zelfs de skyline van Toronto zien liggen.

5. Rainbow Bridge Zoals je wellicht al weet liggen de Niagara Falls op de grens met Amerika. Hoe leuk is het om na je rondreis terug te komen en te vertellen dat je zowel op Canadees als Amerikaans grondgebied hebt gestaan. Hiervoor moet je de Rainbow Bridge oversteken. Tip: vergeet je paspoort niet mee te nemen, want je moet hier gewoon langs de douane. Vanaf de Rainbow Bridge heb je een compleet beeld op Niagara Falls en je maakt grote kans op het zien van een regenboog.

Reis je door Oost Canada, plan dan een stop bij de watervallen, het zal één van de hoogtepunten van je reis zijn!