Great Barrier Reef Islands

Great Barrier Reef Islands

Great Barrier Reef Islands

Op 24 January 2019.

De Great Barrier Reef bestaat uit meer dan 100 verschillende eilanden. Van de bekende Whitsundays tot aan unieke en exotische eilanden. Stuk voor stuk echt paradijselijk te noemen…

Haggerstone Island is een privé-eiland dat zo’n 600 km ten noorden van de stad Cairns ligt en is alleen met een privé vliegtuigje te bereiken. Dit exclusieve eiland is voor een klein aantal gasten geschikt. Vanuit hier ontdek je het prachtige koraal en verkent scheepswrakken, strandkammen en ziet de mooiste vissen tijdens je snorkeltrip. Omdat dit eiland zo ontzettend afgelegen ligt kan dit echt een once in a lifetime experience noemen!

Heron Island ligt zo’n 72 km ten noordoosten van Gladstone en 539 km ten noorden van Brisbane. Het is een groenblijvende koraalbaai omringd door 24 hectare koraalrif aan de zuidkant van het Great Barrier Reef. Het eiland is een nationaal park dat op de Werelderfgoedlijst staat en het is een wereldberoemde plek vanwege de fantastische duik- en snorkelplekken.

Brampton Island ligt 50 kilometer ten zuiden van het bekendere Hamilton Island nabij de Whitsunday Islands. De idyllische stranden en het azuurblauwe water zijn gemakkelijk te bereiken via fijne wandelpaden. Net buiten de kust is een breed scala aan koraalriffen. Ben je op zoek naar romantiek? Dan is dit een eiland waar je wilt logeren.

Bedarra Island maakt deel uit van de Family Group of Islands. Het eiland ligt langs de tropische kust van North Queensland, halverwege tussen Townsville en Cairns en het naburige Dunk Island en is ook alleen met een privétransfer vanuit dit eiland te bereiken. Het is echt heel exclusief, er zijn meer stranden dan gasten op dit eiland. Je geniet hier van een lekker luxe spadagje of je gaat lekker het water op met bijvoorbeeld een jetski.

Lizard Island is een absoluut tropisch paradijs, een oase van afzondering. In 1770 ging James Cook hier voor anker. Je vindt hier de beroemde Blue Lagoon en ook Cook’s Look, de top van de heuvel op dit eiland. Wat de naam van het eiland al doet verwachten zie je hier ontzettend via hagedissen en iguanas. Je beleeft ook hier weer de mooiste snorkelavonturen en ontspant op de hagelwitte stranden.

Hayman Island is het meest noordelijke eiland van de Whitsunday Group. Het is een rustig, bergachtig eiland waar je mooie wandelingen maakt. Het is een relatief klein eiland. Andere eilanden en het vasteland zijn vanaf Hayman te zien en zijn bereikbaar per boot of jacht.Je kunt eigenlijk oneindig veel eilanden uitlichten in dit gebied. Dit zijn slechts 6 opvallende eilanden maar de keuze is enorm. Ons advies is, wanneer je langs de zuidwestkust van Australië reist, minstens één bezoek aan een eiland in je reisschema op te nemen. Het zal een verblijf zijn wat je niet snel zal vergeten.