Traditioneel Australisch eten

Traditioneel Australisch eten

Traditioneel Australisch eten

Op 26 February 2019.

Voor veel mensen staat op vakantie gaan en reizen gelijk aan het genieten van heerlijk eten en het ontdekken van nieuwe gerechten. Iedere bestemming kent zo haar eigen lokale favorieten. Hier een paar typisch Australische gerechten die je gedurende je rondreis voorbij zult zien komen.

Kip Parmigiana
Een heerlijk kipschnitzel bedekt met tomatensaus en geraspte kaas. Dit is een favoriet die je bij veel eetcafés op de kaart tegen zult komen. Er is ook een vegetarische variant met aubergine i.p.v. kip.

Lamingtons
Een typisch taartje dat ook wel de nationale cake van Australië wordt genoemd. Het is een vierkant cakeje dat in de chocolade wordt gedipt en daaroverheen wat geraspte kokos. Sommige zijn gevuld met een jamlaagje. Heerlijk bij de koffie of thee, je zal ze dan ook eigenlijk altijd wel bij je café’s en koffietentjes voorbij zien komen.

Pavlova
Nog een ander gerecht voor de zoetekauw. Dit wereldberoemde dessert is ontstaan toen Anna Pavlova Australië bezocht, in haar eer werd deze merengue taart bedacht, gevuld met rood fruit en slagroom.

Vleespastei
Deze vind je op straat bij kraampjes, in een praktisch formaat zodat ze gemakkelijk met de hand te eten zijn. Maar in restaurants worden er ook culinaire varianten aangeboden met allerlei varianten qua vulling.

Barramundi
De visliefhebber zal zeker een keer de Barramundi moeten bestellen. Deze vis wordt gegrild en is een gezondere variant op de fish & chips die je in dit land ook veel voorbij ziet komen. De vis wordt met name in Queensland veel bereid, je zult niet snel nog eens van zo’n heerlijke verse vis genieten.

Vegemite
You love it or you hate it… als ontbijt toast met vegemite, dat is heel gewoon hier in Australië. Smeer wat boter op je toast en ben niet te royaal met vegemite, het heeft een hele specifieke smaak. Ik zou het sowieso eens proberen en ben je er dol op, neem je een potje mee naar huis.

Kangaroo
Misschien een inkoppertje, maar hij mag in dit lijstje niet ontbreken. Het nationale icoon de Kangaroo. Deze is heerlijk van de grill of bbq. Het heeft wat meer proteïnen dan biefstuk en wat minder calorieën en vet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Australische keuken? Naast deze traditionele gerechten staat deze keuken ook bekend om de vele fusion-gerechten. De immigranten hebben allemaal hun eigen traditisch meegenomen en zo is er een veelzijdige keuken ontstaan. De Aziatische invloeden zie je veel terug maar ook Europa heeft haar stempel op keukens gedrukt. Vraag een local op straat gerust om een restaurant tip, zij helpen je graag.