De Blue Mountains in de luwte van Sydney

De Blue Mountains in de luwte van Sydney

De Blue Mountains in de luwte van Sydney

Op 25 May 2018.

In het achterland van Sydney houdt zich een indrukwekkend natuurgebied schuil, genaamd Blue Mountains. Dit fantastische natuurgebied met haar spectaculaire watervallen, regenwouden, ruige rotsformaties en diepe ravijnen ligt op ongeveer één uur rijden van de metropool Sydney.

Vanuit het plaatsje Katoomba worden hiketochten door het miljoenen jaren oude landschap georganiseerd. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je door één of meerdere dagen door de natuur. Tijdens de wandeltocht loont het de moeite om naar het uitzichtpunt met de naam Echo Point te wandelen. Vanaf hier heb je een panoramisch vergezicht over de bijzondere rotsformaties en de valleien. Even later daal je daadwerkelijk af naar een vallei. Erg populair is de Jamison Valley. In deze vallei wandel je door al het natuurpracht om je heen, zoals de dichtbegroeide bossen, watervallen en rotsformaties die boven het landschap uit rijzen. Houdt je ogen tijdens de wandeltocht goed open voor het spotten van wilde dieren. Zo kan je koala’s in de bomen zien rusten, een kangoeroe op en neer zien springen of vele vogelsoorten door de lucht zien zweven.

Wil je de Blue Mountains vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is de Scenic Cableway iets voor jou! Je stapt in een gondel die je met een kabelbaan naar de andere kant van de Jamison Valley brengt. Je wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Met het entreebewijs van de kabelbaan mag je ook mee met de Scenic Railway. Dit is de steilste passagierstrein ter wereld die je het Blue Mountains National Park doorkruist.

De Blue Mountains is één van de vele natuurgebieden van Australië die je gezien moet hebben tijdens een rondreis.