Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De Tongariro Alpine Crossing

De Tongariro Alpine Crossing

De Tongariro Alpine Crossing

Op 12 March 2019.

Dat Nieuw Zeeland bekend staat om haar natuur is voor velen geen geheim. Maar wat veel mensen niet weten is dat het landschap uitermate geschikt is voor mooie wandeltochten. Zowel voor beginnende als ervaren wandelaars. Eén van de populairste wandelroutes hier is de Tongariro Alpine Crossing.

Tongariro Alpine Crossing
Deze spectaculaire wandeling op het Noordereiland voert je door een totaal andere wereld. Je passeert een buitenaards maanlandschap met stoomkraters, thermische meren en oude lavastromen. Deze wandelroute wordt vaak omschreven als de beste eendaagse hiketocht van Nieuw Zeeland. De tocht is om en nabij 19 kilometer lang en gemiddeld doet men er ongeveer 7 tot 8 uur over. Op sommige stukken wordt de Tongariro Alpine Crossing als uitdagend ervaren. Wanneer je eenmaal op een prachtig uitkijkpunt bent aanbeland en je eigenaar bent van een adembenemend uitzicht besef je dat deze klim de moeite waard is geweest. Op heldere dagen zijn de uitzichten fenomenaal en kun je zelfs Lake Taupo zien liggen. Je blikveld bestaat uit besneeuwde vulkaantoppen en turquoise bergmeren terwijl een frisse bergwind door je haren waait. Een magische ervaring. De Tongariro Alpine Crossing bewandelen is geen fluitje van een cent. Een goede basisconditie is wel vereist.

Fietsen in Tongariro Park
In heel Nieuw Zeeland zijn prachtige fietsroutes te vinden. Ook in Tongariro National Park zijn verschillende routes uitgezet. Bijvoorbeeld de Great Lake Trail die je op geweldige uitzichten op Lake Taupo en het park trakteert. Er zijn verschillende ‘etappes’ dus je kunt het zo sportief maken als je maar wilt. Ga je liever niet alleen op pad? Dan zijn er ook tochten onder leiding van een gids die je kunt reserveren.

Tijdens mijn reis afgelopen oktober heb ik geen kans gehad de Tongariro Alpine Crossing te lopen maar hij staat hoog op mijn bucketlist voor mijn volgende bezoek aan Nieuw Zeeland!