Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Food & Wine lovers

Food & Wine lovers

Food & Wine lovers

Op 18 April 2019.

Nieuw Zeeland is een paradijs voor liefhebbers van eten en van wijnen. Bekijk deze top 10 van culinaire belevenissen in Nieuw Zeeland voordat je aan je reis begint. En zorg ervoor dat je er een aantal aan je reisschema toevoegt… :-)

#1 Classic New Zealand Wine Trail
In Marlborough op Zuidereiland vind je diverse wijngaarden. Wijnhuizen openen hier hun deuren voor je zodat je van een heerlijke proeverij kunt genieten. Hawke’s Bay staat bekend voor haar Bordeaux Blends, Syrah en Chardonnay, Martinborough voor haar Pinot Noir en deze streek kent een fenomenale Sauvignon Blanc.

#2 Seafood
Geniet van de meest heerlijke zeevruchten aan een meer dan 15.000 kilometer lange kustlijn! Hotspots op Zuidereiland voor een proeverij zijn Kaikoura, Christchurch en Canterbury.

#3 Maori ‘hangi’
Dit inheemse Maori gerecht is een ‘roast dinner’ dat vaak compleet met een traditionele welkomstceremonie en dans worden gepresenteerd. Je hebt hier in Rotorua, Northland en Christchurch adressen voor. Een leuke ervaring waar je meteen wat meer van de inheemse cultuur leert kennen.

#4 Koffie
In de steden van Nieuw Zeeland is koffie en echte hype, dan wel een obsessie… vraag een local om een tip, zij kennen de leukste en beste koffietentjes ter plaatse.

#5 Farmers Markets
Typisch voor Nieuw Zeeland zijn de ‘farmers markets’. Meng je tussen de locals en geniet van vers fruit, zelfgemaakte jam, versgebakken broodjes of een van de andere vele lokale lekkernijen. Deze markten worden vaak in het weekend georganiseerd.

#6 Craft Beer
Ambachtelijke biertjes nemen aan populariteit toe in Nieuw Zeeland. Door het hele land heen vind je steeds meer kleine brouwerijen die hun eigen biertjes brouwen. Voornamelijk in Wellington, Nelson, Christchurch en Auckland vind je leuke adressen.

#7 Manuka Honey
Deze honing moet je een keer geproefd hebben. Deze wereldberoemde honing wordt gebruikt in een breed scala aan voedingsmiddelen, dranken, gezondheidsproducten en huidverzorging. Het is een favoriet souvenir voor thuis. Een aanrader is een bezoek aan de Bay of Ilands Honey Shop.

#8 Kaas
De zuivelindustrie is in Nieuw Zeeland sterk vertegenwoordigd. Hierdoor zijn er verschillende lokale kaassoorten die het proeven meer dan waard zijn. Een aantal bekende kaasmerken zijn Puhoi, Kapiti, Kahurangi en Whistone. Bezoek een ambachtsman, een lokale supermarkt of bestel een kaasplankje tijdens je wijnproeverij.

#9 "Pick your own fruit"
Wanneer je tussen december en juni Nieuw Zeeland bezoekt, dan zijn er talloze gelegenheden om je eigen fruit te plukken. Rode vruchten, peren, appels en citrusvruchten. Zo pluk je bij Berryland in Nelson je eigen aardbeien en eet deze lekker met een bakje ijs en koffie.

#10 Auckland & Central Otago wijnvelden
Kan je niet genoeg van lekkere wijnen, bezoek dan ook de wijnvelden in de regio van Auckland en Queenstown. Waiheke Island staat ook wel bekend als ‘the island of wine’. Moeten we nog meer zeggen?

Ideeën genoeg volgens mij. Zoals wij op deze website ook al aangeven houden wij ervan om je reis echt een extraatje tintje te geven, extra bijzonder te maken. Door o.a. leuke activiteiten te plannen maak je je reis namelijk echt onvergetelijk… #SpiceUpYourTrip


Bron: 100% Pure New Zealand & New Zealand Tourism