Jouw roadtrip langs de oostkust van Australië

Jouw roadtrip langs de oostkust van Australië

Jouw roadtrip langs de oostkust van Australië

Op 26 June 2018.

De oostkust staat bol van de diversiteit. Van hiken door een eeuwenoud regenwoud tot relaxen op een bounty strand tot een bezoek aan de wereldstad Sydney. Een roadtrip langs de oostkust van Australië start in de meeste gevallen in Sydney en gaat richting Cairns. Maar wat kan je allemaal beleven tijdens jouw roadtrip? Dit zijn mijn favorieten:

Sydney it is!
Start je roadtrip in Sydney, de oudste, de grootste en volgens velen de mooiste stad van Australië! Een bezoek aan het wereldberoemde Opera House mag je niet overslaan wanneer je Sydney bezoekt. Dit enorme futuristische complex zal het meest tot de verbeelding spreken wanneer je aan Sydney denkt. Het Opera House lijkt op een groot zeilschip dat op het water drijft. Inmiddels is het Opera House, met haar halfronde daken, een icoon geworden in de skyline van Sydney. Daarnaast is het heerlijk om even bij te komen van de lange vlucht op de vele stranden die Sydney kent. De naam Bondi Beach klinkt vrijwel iedereen bekend in de oren. Op de witte zandstranden van dit bekende surfparadijs hangt een heerlijke sfeer waar je kan ontspannen. Palm Beach en Manly Beach zijn andere voorbeelden van prachtige stranden in de omgeving van Sydney.

Ontdek het grootste zandeiland ter wereld
Fraser Island is de perfecte plek voor avonturiers. Laat de mogelijkheid niet liggen om met een 4x4 jeep de ongerepte stranden over te rijden. Rondrijden over de vele zandwegen zal je een ultieme kick geven! Het landschap van Fraser Island bestaat voornamelijk uit mangrovebossen, duinen, regenwouden en binnenmeertjes. De parelwitte zandstranden en de helderblauwe zee maken van dit eiland een waar paradijs.

Ultiem genieten op een paradijsje op aarde
Vlak voor de oostkust ligt een prachtige eilandengroep Whitsunday. Het is hier genieten geblazen. Op alle 74 eilanden van deze archipel heb je witte bounty stranden met uizicht op turquoise wateren. Whitehaven Beach is volgens velen het mooiste strand van Australië. Bovendien geniet je hier het hele jaar door van een aangenaam klimaat. Op de Whitsunday Islands staan luxueuze resort waar je helemaal tot rust komt van een mooie roadtrip. Overdag is het heerlijk vertoeven op de hagelwitte zandstranden en ’s avonds geniet je van een bruisend uitgaansleven. Wat wil je nog meer?

Wellicht het hoogtepunt van jouw roadtrip: Great Barrier Reef
De kers op de taart van jouw roadtrip zal naar alle waarschijnlijkheid het Great Barrier Reef zijn. Het Great Barrier Reef is uitgeroepen tot de mooiste duiklocatie ter wereld. Dit gebied is een walhalla voor duikliefhebbers. In dit ruim 2.000 kilometer lange koraalrif wisselen koralen en vissen in allerlei kleuren en vormen elkaar af. Je hebt hier kans om oog in oog te staan met dolfijnen, schildpadden en walvissen. Snorkelen of duiken bij het Great Barrier Reef is een MUST DO als je in het oosten van Australië bent!

Wij adviseren je graag verder voor jouw perfecte roadtrip in Australië. Bekijk hier onze voorbeeldreizen langs de oostkust van Australië