Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Walvissen spotten in Kaikoura

Walvissen spotten in Kaikoura

Walvissen spotten in Kaikoura

Op 28 January 2020.

Een rondreis door Nieuw-Zeeland is een aaneenschakeling van natuurwonderen. Ook op het gebied van dieren. In dit blog vertel ik je graag meer over de zeedieren die te vinden zijn in de omgeving van Kaikoura.

Kaikoura, gelegen op het Zuidereiland, is een plek waar dierenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Je vindt er één van de beste plekken ter wereld om reusachtige walvissen van dichtbij te bewonderen. Vanaf de kustlijnen zijn de walvissen te zien, maar om ze van héél dichtbij te bekijken adviseer ik je om met een boot het water op te gaan. Wanneer je een paar meter voor je een walvis boven het wateroppervlak ziet uitkomen beleef je een uniek moment!

Walvissen spotten is super gaaf, maar je vindt hier nog zoveel andere zeedieren. Dolfijnen, pelsrobben, orka’s, zeehonden en pinguïns, je kunt ze allemaal tegenkomen in Kaikoura! Er bestaat hier ook de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen, een echte once in a liftetime ervaring.

Een bezoek aan Kaikoura is niet compleet zonder een ontdekkingstocht in de lokale keuken. Het toppunt van de menukaart van vele visrestaurants is rivierkreeft. Een verwennerij voor de smaakpapillen! Een overnachtingsmogelijkheid in Kaikoura die wij van harte aanraden is Hapuku Lodge. Hier slaap je in luxueuze boomhut!

Wil je meer tips ontvangen over allerlei gave bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland? Kom dan eens gezellig met mij of één van mijn collega’s praten over jouw reiswensen. We nodigen je van harte uit in onze Beleefwinkel in Tilburg waar we jou en je reisgezelschap een presentatie geven over Nieuw-Zeeland. Aan de hand hiervan gaan we een dag tot dagplanning maken en jouw gedroomde rondreis op maat samenstellen.