Montreal, de stad met twee delen

Montreal, de stad met twee delen

Montreal, de stad met twee delen

Op 07 April 2020.

Na Toronto is Montreal de 2de grootste stad van Canada met 1,7 miljoen inwoners. Na Parijs is Montreal de 2de grootste stad ter wereld waar Frans wordt gesproken. Montreal kent eigenlijk twee steden. Nu hoor ik je denken...hoe zit dat dan precies? Ik leg het je uit. 

Montreal heeft een prachtige bovenstad, waar je moderne gebouwen elkaar in rap tempo opvolgen, en culturen elkaar vinden. Bijvoorbeeld in Chinatown en in de oude wijk Vieux Montreal, waar je je waant in Parijs met de gezellige terrasjes, cafes en de echte Franse boulangerie. Geniet van alle bijzondere bouwwerken boven de grond, maar in de winter kan het zo koud zijn met vriestemperaturen en vele centimeters sneeuw dat de inwoners van Montreal gaan leven als mollen onder de grond. Daarom is er een 2de Montreal onder de grond. Een enorm complex aan ondergrondse hallen en tunnels die met elkaar verbonden zijn. Dit stad gedeelte heet “Ville Interiere”. In deze ondergrondse stad bevinden zich ongeveer 1600 winkels, banken, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien bevat dit complex 7 metyrostations, 2 treinstations en busterminal en een hockey-stadion. Met meer dan 120 in- en uitgangen wordt deze stad dagelijks gebruikt door een half miljoen mensen, om het drukke verkeer en de strenge winters te ontwijken. Vanwege deze ondergrondse stad noemt men Montreal ook 'twee steden in één'. Dus als je hier bent vergeet ook niet onder de grond te kijken! 

Wil je Montreal tijdens een rondreis door Oost-Canada bezoeken? Ik vertel je graag meer over deze geweldige stad en wat er allemaal nog meer te beleven valt in de omgeving. En geloof me, dat is echt een heleboel. Maak een afspraak, vraag een offerte aan of bekijk hier een voorbeeldreis