Great Bear Rainforest

Great Bear Rainforest

Great Bear Rainforest

Op 20 May 2020.

Cipressen, mossen, planten, zeewier, zalmen, walvissen, arenden, wolven, poema’s, beren en jaarlijks ongeveer 6 miljoen trekvogels. Het Great Bear Rainforest in Canada puilt uit van flora en fauna. Dat is ook wat je van een regenwoud mag verwachten. Anders dan bij andere regenwouden in de tropen is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam en dit komt door het pacifische en milde klimaat waarin het is gelegen. Temperaturen variëren tussen de 18 graden in de zomer en rond het vriespunt in de winter. Wat je in een regenwoud mag verwachten gebeurd daar dan ook volop. Er valt gemiddeld, vergeleken met Nederland, meer dan 7 keer meer regen in een jaar. Het is dus zeker aan te raden om waterdichte kleding mee te nemen bij een bezoek aan dit gebied.

Wat kun je dan precies doen in dit overweldigende park? Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oorspronkelijke bewoners van dit gebied die hier al duizenden jaren wonen. Zij brengen je op een zeer interessante manier iets bij over het leven van de natuur zoals zij al zo lang doen.

Eén van de stammen van de oorspronkelijke bewoners van het Great Bear Rainforest is de Klemtu stam. Deze stam kun je bezoeken en zij nemen je mee op een tocht naar de meest bijzondere dieren van dit gebied, beren. In het bijzonder de Kermode beer. Deze beer leeft alleen in dit gebied en tussen de 10 en 20% van deze berensoort heeft een witte vacht. Je kunt er vrijwel vanuit gaan dat je ook ander wildlife gaat zien op een tocht door de wildernis. Reis je naar Canada in de periode van eind augustus tot eind oktober dan heb je de mogelijkheid om nog een bijzonder natuurfenomeen te zien waar het spotten van wildlife vrijwel gegarandeerd is. Ik heb het over de jaarlijkse zalmtrek, waar de zalmen hun eitjes leggen in de rivier en hiervoor stroomopwaarts dienen te zwemmen. Dit trekt uiteraard ook andere dieren aan die een graantje mee willen pikken van deze krachtsinspanning van de zalmen. Zo kun je naast beren onder meer arenden, zeemeeuwen en wolven zien. Hier zie je de natuur pas echt aan het werk.

Niet alleen op het land is van alles te zien en te beleven. Ook onder water gebeurt genoeg. Zo is het zeer de moeite waard om walvissen of orka’s te spotten. Er zijn twee locaties waar het spotten van orka’s het beste mogelijk is. Dat zijn Johnston Strait en de Broughton Archipel. Deze locaties in het noorden van het gebied kun je per boot of watervliegtuig bereiken. Je voelt je alleen op de wereld, zo ver van de bewoonde wereld. De begeleiding is gelukkig zeer ervaren, wat ervoor zorgt dat je je altijd veilig voelt.

Dit is maar een kleine greep uit de activiteiten die je kunt ondernemen in het Great Bear Rainforest. Heb je ondertussen ook zo’n zin om naar Great Bear Rainforest af te reizen? We nodigen je van harte uit in onze Beleefwinkel voor een afspraak, zodat we je reiswensen uitgebreid met je kunnen bespreken. Aan de hand van een presentatie van de bestemming, maken we een droomreis geheel op maat naar jouw wensen.