Een verborgen schat in Canada: Nova Scotia

Een verborgen schat in Canada: Nova Scotia

Een verborgen schat in Canada: Nova Scotia

Op 28 January 2020.

De meest oostelijke provincie van Canada, Nova Scotia, behoort tot één van de verborgen schatten van het land. Als je aan Canada denkt, denk je al gauw aan de prachtige natuurparken in het westen, zoals Banff en Jasper, en de bruisende steden in het oosten, zoals Toronto en Quebec. Wanneer je een rondreis maakt in Nova Scotia zul je nieuw stukje Canada ontdekken dat niet te vergelijken is met andere Canadese regio’s. In dit blog vertel ik je meer over de schoonheid van Nova Scotia!

Nova Scotia heeft een bepaalde charme waar je gelijk voor zult vallen. De rustieke omgeving en de gastvrije bevolking laten je meteen op je gemak voelen. Je ervaart er een natuurlijke rust door het vredige landschap. Een gevarieerd landschap zorgt voor de nodige afwisseling tijdens een rondreis. Van bosrijke gebieden met kraakheldere meren en rivieren tot ruige kustlijnen en stranden met de kenmerkende vuurtorens. Een bezoek aan de Cape Breton Highlands zal je doen beseffen hoe mooi de natuurlandschappen van Nova Scotia zijn. In dit park kun je verschillende trails lopen, waarvan de Cabot Trail de populairste is. Tijdens deze route zijn de vergezichten over de oceaan verbluffend.

Een rondreis door Nova Scotia start veelal vanuit Halifax, de hoofdstad van deze provincie. Het gebied rond Privateers Wharf is een bruisende omgeving, maar je kunt ook een duik in de historie nemen met een bezoek aan Fort George en de Fairview Cemetery waar veel slachtoffers van de Titanic scheepsramp begraven liggen.

Nabij het plaatsje Digby, waar je overigens erg goed walvissen kunt spotten, kun je een indrukwekkend natuurwonder aanschouwen. Hier ligt namelijk de Bay of Fundy waar de hoogste watergetijdeverschillen ter wereld gemeten worden. Bij Hopewell Rocks loop je bij eb over de oceaanbodem en bij vloed kun je heerlijk kajakken langs de kustlijn. Erg indrukwekkend om mee te maken!

Nova Scotia heeft een groot assortiment aan schattige vissersdorpjes. Het dorpje Lunenburg is daar een prachtig voorbeeld van! Kleurrijke vissershuisjes, gebouwd op palen, geven sfeer aan dit dorp waar het overgrote deel van de bevolking leeft van de visvangst. Dwaal lekker rond in dit soort vissersdorpjes en ontdek de lokale sfeer en de lokale lekkernijen.

Er valt nog zó veel te vertellen over Nova Scotia en ik heb nog veel tips voor jou in petto. Tijdens een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg geef ik of één van mijn collega’s uitgebreid reisadvies over een rondreis. Een rondreis kunnen wij helemaal op maat samenstellen, met jouw reiswensen als uitgangspunt. Spreek ik je binnenkort?