Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park

Dinosaur Provincial Park

Op 30 June 2020.

De meeste mensen zullen bij een eerste reis naar West-Canada niet zo snel denken aan een bezoek aan Dinosaur Provincial Park dat in de bijzondere vallei van de Red Deer River is gelegen. Eigenlijk jammer want op een oppervlakte van bijna 75 vierkante kilometer zijn ontzettend veel dinosaurusbotten gevonden. Van wel 40 verschillende soorten die ongeveer 75 miljoen jaar geleden hier leefden, vind je dus hier de resten terug…. 

Oké, het ligt een beetje uit de richting wanneer je de Rockies aandoet maar maak je lusje een beetje groter en doe meteen Drumheller aan wanneer je er toch bent. In Dinosaur PP wordt de herinnering aan de dinosauriërs springlevend gehouden! Met namen zoals de Ceratopia, de Hadrosauridae of de Tyrannosauridae, waan je je toch in een aflevering van Jurassic Park! Het ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Calgary en met haar adembenemende en bijna buitenaardse landschappen is het een uniek stukje landschap. Hier vind je de hoodoo’s, harde, spits toelopende rotsen met een hoedje erop. Naast een buitengewoon diverse groep van fossielen van vissen, haaien, roggen etc zijn er ook geconserveerde reptielen gevonden zoals schildpadden, hagedissen, krokodillen en van de visetende champosaurus…

Het is een droog gebied en in de zomer kunnen temperaturen hier aardig oplopen, bezoek het Park dan ook vroeg op de dag voor een wandeling en plan de binnenactiviteiten later op de dag. Je kunt het park zelf verkennen via één van de aangelegde wandelroutes, maar het is ook mogelijk om via een rondleiding meer te weten te komen over de vroegere bewoners van dit park. Tegenwoordig leven er nog steeds veel dieren in het park en hieronder vallen ook diverse bedreigde vogelsoorten.

Wie een bijzonder deel mee wil pakken met aparte vergezichten; dorre en zanderige vlaktes met prachtige rotsformaties, doet er absoluut goed aan om dit stukje in de reis op te nemen. Hier leer je meer over de prehistorie en de dieren die toen leefden dan uit welk schoolboek dan ook!!!

West-Canada zelf beleven? Maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een persoonlijk advies of bekijk hier een paar routesuggesties.