Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong Nature Reserve

Pu Luong Nature Reserve

Op 02 July 2020.

Een verborgen parel in Vietnam, zo noem ik graag het Pu Luong Nature Reserve. Ingesloten tussen twee grote bergketens ligt een vallei vol bossen en felgroene rijstvelden die uiteindelijk dit schitterende natuurgebied vormen. Sinds 1999 is het officieel erkend als een natuurreservaat en behoort het tot één van de mooiste landschappen van Vietnam. In dit blog vertel ik je er meer over!  

Fietsen en wandelen
De beste manier om het Pu Luong Nature Reserve te ontdekken is met een verkenningstocht per fiets of te voet. Fietsen zijn te huur bij een nabijgelegen dorp. Fiets langs traditionele dorpen, ontmoet de lokale inwoners en bekijk de rijstterrassen die tegen de kalkstenen rotsten op zijn gebouwd. Je kunt ook deelnemen aan een trekking door het natuurgebied. Via allerlei paden kun je wandelingen van een paar uur tot meerdaagse tochten maken. Wandel langs watervallen, hoge rotsen en dichtbegroeide bossen. In het geval van een meerdaagse trekking overnacht je in een typische homestay gerund door een lokale familie.  

Ook cultureel interessant
Wie denkt dat je alleen Pu Luong bezoekt voor de natuur heeft het mis. In cultureel opzicht is er namelijk ook zó veel te zien! Zoals eerder gezegd is dit natuurgebied rijk aan tientallen traditionele dorpen. Het zijn plekken waar je een stap terug in de tijd maakt, plekken waar lokale inwoners je als buitenlandse reiziger met open armen ontvangen en je spontaan uitnodigen voor thee. Ze geven je in sommige gevallen zelfs een kijkje in hun dagelijkse werkzaamheden. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de bamboewaterraden, een manier waarop ze de rijstterrassen voorzien van genoeg water.    

Ga je mee buiten de gebaande paden in Vietnam? Wij kunnen als maatwerkspecialist jouw rondreis helemaal op maat samenstellen, precies zoals jij het wilt! Bekijk onze routes voor meer inspiratie of maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een persoonlijk advies.