Eilandhoppen in Indonesië

Eilandhoppen in Indonesië

Eilandhoppen in Indonesië

Op 28 September 2018.

Indonesië, het land van de ontelbare eilanden in het zuidoosten van Azië. Wanneer je een rondreis door Indonesië aan het plannen bent zal al gauw je aandacht uitgaan naar de populaire eilanden Java en Bali. En terecht! Want hoogtepunten zoals de Bromo vulkaan, het tempelcomplex Borobodur en het idyllische Ubud moet je zeker gezien hebben. Maar heb je nog wat ruimte over in je reisschema? Overweeg dan eens om Java & Bali te combineren met nabijgelegen (en minder populaire) eilanden zoals Sulawesi, Sumatra of Flores & Komodo. Ieder Indonesisch eiland kent een eigen unieke cultuur waardoor je telkens door een ander eiland verrast zult worden. Ga jij mee eilandhoppen in Indonesië?

Een rondreis Java & Bali kun je goed combineren met de volgende eilanden:

1. Sumatra
In Sumatra staan eigenlijk twee dingen centraal: prachtige natuurgebieden en een supervriendelijke bevolking. Hierdoor heeft het een ideale mix van cultuur en natuur. De natuur bestaat voornamelijk uit ongerepte jungles, gigantische watervallen, ruige vulkanen en groene valleien met rijstvelden. Vooral in de omgeving bij Bukit Lawang, bij het Gunung Leuser National Park, vind je een fantastische tropisch regenwoud waar je mooie trekkingstochten kunt maken. Je moet hier niet raar opkijken wanneer er een orang oetan voor je neus van boomtop naar boomtop slingert. Wanneer je op Sumatra bent moet je eigenlijk ook het Tobameer gezien hebben. Dit is het diepste meer ter wereld dat ontstaan is door een reusachtige vulkaanuitbarsting. De panorama-uitzichten rond het meer zijn werkelijk waar adembenemend.

2. Sulawesi
Ben jij een echte cultuurbarbaar en geïnteresseerd in historie en leefgewoontes van bevolkingen? Dan is Sulawesi een waar mekka voor jou! De uitzonderlijke cultuur van Torajaland vind je nergens anders ter wereld terug. In Torajaland kom je in een wereld terecht die voor ons Nederlanders totaal vreemd is. De dood staat centraal in het leven van de inwoners en een begrafenisceremonie zoals die in Torajaland gehouden wordt is opmerkelijk te noemen. Familie en vrienden sparen jarenlang voor een begrafenisceremonie en zo worden vaak overledenen pas na enkele jaren begraven. Hele dorpen lopen er voor uit en alles wordt uit de kast getrokken op de overledene op een eervolle manier te begraven. Hoe gek het ook klinkt, maar het bijwonen van zo’n begrafenis is erg bijzonder. Daarnaast staat Torajaland bekend om de unieke woonhuizen waarbij het dak een soort kano lijkt. Wanneer je in Sulawesi bent ontkom je niet aan de hoofdstad Makassar. De stad is druk en kent een grote skyline, maar je vind er een rijke geschiedenis terug. Zo kun je een stap terug in de tijd maken bij Fort Rotterdam dat vroeger de thuisbasis was van de VOC.

3. Flores & Komodo
Flores is een beetje het ‘vergeten eiland’ van Indonesië. En dat is onterecht, want Flores heeft een schitterende natuur te bieden met als hoogtepunt het driekleurenmeer van Kelimutu. Dit natuurwonder ligt boven op een vulkaan. Op de top vind je drie aparte kratermeren met een groene, rode en lichtblauwe kleur. Klim naar de rand van de krater en aanschouw dit bijzondere natuurverschijnsel! Een andere must-visit op Flores is het plaatsje Labuan Bajo. Een stadje met de uitstraling van een gezellig vissersdorp. Voor de kust van Labuan Bajo bevinden zich prachtige koraalriffen en dus ideaal voor echte duik- en snorkelliefhebbers. Vanaf de haven van Labuan Bajo kun je de boot pakken voor een excursie van één of meerdere dagen naar het naastgelegen eiland Komodo. Je vindt hier een unieke flora en fauna. Dit eiland is bekend vanwege de duizenden komodovaranen die hier leven. Samen met een gids kun je een hiketocht maken over het eiland en deze komodovaranen spotten. Een bijzondere belevenis!

Ben je enthousiast geworden over Sumatra, Sulawesi of Flores & Komodo? Of wil je het toch liever houden bij Java & Bali? Wij stellen graag een rondreis op maat voor jou samen. Maak dan een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg.