Beleef Bangkok en omgeving

Beleef Bangkok en omgeving

Beleef Bangkok en omgeving

Op 19 May 2020.

Heb je minder dan 2 weken de tijd en staat een rondreis door Thailand hoog op jouw verlanglijst? Dan is een rondreis door Bangkok en omgeving ideaal! Je vindt hier een fijne mix tussen natuur en cultuur. Iedere dag beleef je hier iets nieuws, de ene dag dompel je jezelf onder in bijzondere culturele tradities en de andere dag geloof je jouw ogen niet hoe mooi de natuur hier is. In dit blog vertel ik je over de hoogtepunten in deze schitterende omgeving.


Bangkok
Een rondreis door Thailand start veelal in Bangkok. Een echte wereldstad! In begint raak je wellicht overrompelt door het chaotische verkeer, maar als je hier een beetje aan gewend bent geraakt ontdek je hoe mooi deze stad is. Bezoek, natuurlijk, een paar tempels die Bangkok rijk is. Tot de favorieten behoren de Wat Arun, Wat Phra Kaeo en de Wat Pho. Het Koninklijk Paleis is gebouwd in een unieke bouwstijl en absoluut een bezoek waard. Begeef je jezelf graag tussen de lokale inwoners van Bangkok? Maak een fietstocht onder begeleiding van een gids of bezoek een foodmarket vol eettentjes met lokale gerechten. Buiten Bangkok ligt de beroemdste drijvende markt ter wereld: Damnoen Saduak, een prachtig schouwspel waar locals allerlei spullen vanaf het water.

River Kwai
Een logische volgende bestemming is River Kwai. In Kanchanaburi kun je een trein nemen die de historische en tragische Birma Spoorlijn volgt en je deze groene omgeving laat zien. In Kanchanaburi vind je ook de ‘Bridge over the River Kwai’. Net als de Birma Spoorlijn is deze vroeger door krijgsgevangenen gebouwd. Deze historische hoogtepunten kun je afwisselen met natuurlijke hoogtepunten door de Erawan watevallen te bezoeken. Midden in de jungle vind je indrukwekkende watervallen waarbij het water via zeven terrassen naar beneden klettert. Spring in het water voor een frisse duik!

Sukhothai
Deze oude hoofdstad van Thailand staat vol ruïnes van tempels van levensgrote boeddha beelden. Verken tempels zoals de Wat Mahathat. De beste manier is om per fiets van tempel naar tempel te gaan. Een dag vol historische bezienswaardigheden! 

Ayutthaya
Net als Sukhothai is Ayutthaya een oude hoofdstad van Thailand en tevens een echte tempelstad. Hop van tempel naar tempel om je continue te laten verbazen dat dit soort bouwwerken zonder de hedendaagse machines zijn gebouwd. 

Khao Yai
Welkom in de oudste jungle van Thailand. Perfect voor een wildlife tour om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Van olifanten en krokodillen tot apen en vogels. Ga met een ranger op pad door dit regenwoud, hij goede ogen en oren en wijst je op de wilde dieren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de mooie watervallen waar je langskomt! 

Wil jij Thailand zelf beleven? Beleef Azië is specialist in het samenstellen van rondreizen op maat. Geef ons jouw wensen door en wij komen met een passende reis die hierop aansluit. Neem hier contact op met één van onze Azië specialisten of bekijk onze voorbeeldroutes