Maak je rondreis door Zuidoost-Australië compleet met een bezoek aan Tasmanië

Maak je rondreis door Zuidoost-Australië compleet met een bezoek aan Tasmanië

Maak je rondreis door Zuidoost-Australië compleet met een bezoek aan Tasmanië

Op 20 February 2018.

Tasmanië is niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je een rondreis door Australië plant. Toch is Tasmanië een ideale bestemming om je rondreis door dit land helemaal compleet te maken. Het eiland ten zuiden van Melbourne staat bekend om haar indrukwekkende flora en fauna en kan ideaal gecombineerd worden met een rondreis door Zuidoost-Australië.

Tasmanië staat garant voor mooie natuur met ruige bergen, witte stranden en veel nationale parken. Eén van de beste manieren om dit te beleven is een bezoek te brengen aan het Freycinet National Park en Cradle Mountain National Park. Laat je verrassen door de natuurpracht! Verder raden wij je aan om St. Helens en Strahan te bezoeken. Dit zijn gezellige vissersplaatsjes met prachtige baaien. Dit zijn onze  ‘highlights’ van Tasmanië:  

Cradle Mountain NP
Cradle Mountain NP is letterlijk het hoogtepunt van Tasmanië! In dit park vind je namelijk de hoogste bergen van het eiland. De Cradle Mountain met haar 1.545 meter en de Mount Osa met haar 1.617 meter zijn absolute pieken. Wandelaars zullen zich helemaal op hun plek voelen in dit park. Over het hele park zijn 20 verschillende wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste landschappen brengen.

Binalong Bay & Bay of Fires
De Bay of Fires trakteert je op een prachtig hagelwit zandstrand. Bij Binalong Bay heb je ook een mooi zandstrand. Vanuit de baaitjes duik je zo de superheldere lagoons in om wonderschone snorkeltrips te maken.

Hobart
Dit authentieke stadje straalt één en al sfeer uit met haar pittoreske huisjes. De gastvrijheid van Horbart’s inwoners maken van dit stadje een welkome bestemming om bij te komen van de natuurpracht op het eiland.

Bruny Island
Ten zuidoosten van Tasmanië ligt een bijzonder eiland: Bruny Island. Het eiland kent prachtige vergezichten, vooral vanaf een oude watertoren. Je kijkt dan uit over schitterende baaien, de oceaan en je kan hier ongelofelijk veel ‘wildlife’ spotten.

Mount Field NP
Mount Field is misschien wel het bekendste nationale park van Tasmanië. De flora en fauna is hier ongekend mooi! De Russel Falls en de Horseshoe Falls zijn het hoogtepunt van het park.

Tasmanië heeft je zo ontzettend veel te bieden. Dit, voor een groot deel, ongerepte en onbekende eiland is zeker de moeite waard als je natuurliefhebber bent. Maak een afspraak met één van onze Australië specialisten om jouw ideale route te plannnen.