Rondreis Zuidoost-Australië in 3 weken

Rondreis Zuidoost-Australië in 3 weken

Rondreis Zuidoost-Australië in 3 weken

Op 07 October 2019.

Heb je drie weken de tijd voor een rondreis naar Zuidoost-Australië? Daar weten wij wel raad mee! We hebben een 3-weekse voorbeeldroute samengesteld waarbij je alle hoogtepunten van het zuidoosten van Australië meepikt! De South East Explorer laat je de mooiste natuurgebieden, kustlijnen en steden zien. 

Deze route start in Sydney. De eerste vier dagen heb je de tijd om op je gemakje deze wereldstad te verkennen. Bezoek prachtige bezienswaardigheden zoals het Sydney Opera House, loop over de beroemde Harbour Bridge en ga lekker relaxen bij Bondi Beach. Op dag 5 verruil je het stadsleven van Sydney voor de bergachtige Blue Mountains. Maak hier een leuke wandeling door het ruige landschap met alle rotsformaties. Je reist door naar naar Jervis Bay. Hier geniet je van avontuurlijke activiteiten zoals duiken, snorkelen, kajakken, wandelen en surfen. Bovendien kun je in deze badplaats ook walvissen spotten in het juiste seizoen.

Via Merimbula, Metung en Wilsons Promontory National Park kom je op dag 12 aan in de 2de wereldstad op deze route: Melbourne! Melbourne is het culturele hart van Australië en het is één van de beste steden ter wereld om te wonen. Maak een relaxte boottocht over de Yarra River of ga met de Eureka Tower naar grote hoogte om de adembenemende skyline van de stad te bewonderen. Na Melbourne bezocht te hebben ervaar je misschien wel het mooiste stukje van deze rondreis: de Great Ocean Road. Deze autoroute behoort tot één van de mooiste autoroutes ter wereld. Raak gefascineerd door de ruige kustlijnen en de Twelve Apostles zijn het hoogtepunt langs deze autoweg.

Next stop: Grampians National Park. In dit park vind je ongerepte landschappen waar tevens ook schitterende watervallen zijn gelegen. Je kunt hier ontzettend goed klimmen en abseilen. Via Robe en Victor Harbour kom je aan in Adelaide. Een stad waar je lekker kunt shoppen, genieten van botanische tuinen en toonaangevende musea kunt bezoeken. 

Wil je een duidelijker beeld over hoe deze rondreisroute eruit ziet? Bekijk hier onze voorbeeldroute South East Explorer.