Het amfitheater Wilpena Pound

Het amfitheater Wilpena Pound

Het amfitheater Wilpena Pound

Op 08 November 2019.

Natuurlijk ken je Romeinse amfitheaters waar vroeger gladiatorengevechten werden gehouden, maar in Zuid-Australië krijgt het woord ‘amfitheater’ een nieuwe betekenis als je Wilpena Pound hebt gezien. Dit wonderschoon amfitheater is op natuurlijke wijze ontstaan.

Op zo’n 400 kilometer boven Adelaide ligt het natuurlijke amfitheater Wilpena Pound. Van een grote afstand zal de grootsheid van deze imposante, cirkelvormige rotsformatie je zeker opvallen. Hoe dichter je bij de voet van Wilpena Pound komt, zul je beseffen hoe steil de kliffen en bergwanden zijn.

De beste manier om dit natuurwonder met eigen ogen te bekijken is met een rondvlucht in een klein vliegtuigje of een helikopter. Eenmaal in de lucht, met uitzicht op het amfitheater, zul je nauwelijks geloven dat dit op natuurlijke wijze is gevormd. Zó groot, zó steil. Vergeet niet om vanuit de lucht een foto te maken van dit unieke uitzicht! Misschien kun je zelfs kangoeroes en wallabies zien, want die komen hier veel voor.

Wilpena Pound is onderdeel van Flinders Ranges National Park. Een bezoek aan Wilpena Pound is een ideaal verlengstuk van onze voorbeeldreis South East Explorer. Wij kunnen een rondreis Zuid-Australië helemaal op maat voor jou samenstellen. Kom langs in onze Beleefwinkel of neem hier contact op.