4 Camper tips voor beginners

4 Camper tips voor beginners

4 Camper tips voor beginners

Op 05 December 2019.

Australië is een razend populair camperland. Je vindt er prachtige kustwegen, zoals de Great Ocean Road. Het land is enorm groot, kilometers asfalt genoeg om te oefenen met camper rijden. Voordat je start aan je camperavontuur geven we je graag 4 tips mee!

1. Kies een camper die bij jouw reiswensen past 
Het aanbod van camperleveranciers in Australië is echt enorm. De ene campermaatschappij staat bekend om een goede prijskwaliteit verhouding, terwijl een andere campermaatschappij geliefd is om de comfort van de camper. Er zijn campers te reserveren die zo groot zijn als een appartement, maar je kunt ook kiezen voor een klein en knus campertje waarmee je wat geld kunt besparen. De reisspecialisten van Beleef Australië kunnen je helpen bij de beste camperkeuze die past bij jouw reisgezelschap. Daarnaast is de hulp van een reisspecialist super handig als het gaat om het afkopen van verzekeringen en huurvoorwaarden.

2. Zorg voor voldoende voorraad
De afstanden in Australië zijn flink. Zeker in de Outback kun je uren rijden zonder een kenmerk van de bewoonde wereld tegen te komen. Het is belangrijk om voldoende eten/drinken en brandstof bij te hebben, want een supermarkt of benzinestation ligt echt niet overal om de hoek.

3. Verkeersregels
Australië is een fantastisch land voor een roadtrip. De wegen zijn er goed onderhouden en het verkeer is erg gestructureerd. Let wel op een aantal dingen als je gaat rijden in Australië. Zorg ervoor dat je naast je Nederlandse rijbewijs ook over een internationaal rijbewijs beschikt. Daarnaast rijdt men er links. In het begin is dit even wennen, maar dit heb je over het algemeen snel onder de knie. Blijf er wel alert op, want op rustige wegen zijn er geen andere auto’s die je herinneren aan het links rijden.

4Zorg voor een creditcard
Een creditcard is onmisbaar als je een camper wilt huren. Een kopie van de creditcard geldt als borg namelijk. Nog geen creditcard? Vraag deze dan zeker voor aanvang van de reis aan!  

Wij kunnen je nog zó veel tips meegeven voor een campervakantie in Australië. Leuke tussenstops, handige routes en andere praktische zaken. Ga om tafel met één van onze Beleef Australië specialisten voor een passend reisadvies in onze Beleefwinkel in Tilburg.