Rondreizen in Amerika en Canada

Rondreizen in Amerika en Canada

Rondreizen in Amerika en Canada

Op 02 July 2020.

Rondreizen door zowel West-Amerika als Canada in één reis wordt steeds populairder. Hoe gaaf is het om bij terugkomst reisverhalen aan vrienden en familie te vertellen over de door jouw beleefde ervaringen in beide prachtige landen! Tijdens deze reisverhalen zal je hoogstwaarschijnlijk vertellen dat ieder land haar eigen karakter heeft. Amerika natuurlijk als het land waar alles mogelijk is en Canada als het land van de rust. Máár beide landen hebben één ding zeker gemeen: een spectaculaire natuur waar de ogen van iedere natuurliefhebber beginnen te glinsteren. West-Amerika combineren met West-Canada kun je met verschillende routes en regio’s doen. In onze ogen zijn dit de twee mooiste opties:

1. Oregon, Washington State & Vancouver Island
Je rondreis start in Seattle waar je de mogelijkheid hebt om naar de top van de kenmerkende Space Needle te gaan. Vanaf de top heb je een magistraal uitzicht over de hele stad en de natuurlijke omgeving. Na het stadsbezoek aan Seattle is het tijd om de natuur in te gaan! Bezoek Mount Rainier National Park, een indrukwekkend natuurgebied rondom een oude vulkaan waar je oneindig kunt wandelen. Next stop is Portland, de hoofdstad van de staat Oregon. Een hele relaxte, hippe en groene stad waar je ideaal kunt fietsen naar alle wijnhuizen en bierbrouwerijen! Hierna bekijk je één voor één de wonderen van Oregon. Hiertoe behoren onder andere de Columbia River Gorge vol bijzondere watervallen, de unieke rotsformaties bij Smith Rock State Park en het diepste meer van Amerika: Crater Lake. Via de kustlijn van Oregon reis je terug omhoog richting Canada. Onderweg passeer je kustplaatsen zoals Coos Bay, Newport en Astoria. Voordat je de Canadese grens over gaat bezoek je Olympic National Park, een natuurgebied waar de ongerepte wildernis haar eigen gang gaat. Regenwoud, stranden, bergen en bossen. Bezoek hier zeker de ‘Hall of Mosses Trail’! Per ferry maak je de overtocht naar Vancouver Island, je komt aan in de romantische stad Victoria. Op dit eiland voor de westkust kun je onder ander walvissen spotten bij Tofino en de schitterende natuur van Strathcona NP bekijken. Via een citytrip aan Vancouver keer je terug naar Seattle waar de reis begon. Bekijk hier deze reis!

2. West-Canada & Yellowstone: 
Ook deze route start in Seattle in Amerika. Na een dagje bijkomen van de vlucht in Seattle steek je gelijk de grens over naar Canada, naar Vancouver. Tijdens je stadsbezoek aan Vancouver mag je de sfeervolle wijk Gastown en het bekende Stanley Park zeker niet missen. Het is tijd om de Canadese natuurpracht op te zoeken! Whistler is een walhalla voor de actieve reiziger. Je kunt hier oneindig wandelen, mountainbiken, watersporten en nog veel meer! Tip: maak een ritje met de Peak-to Peak Gondola voor een geweldig uitzicht! Vanuit de plaats Clearwater bezoek je Wells Gray Provincial Park, boordevol imponerende watervallen! Jasper en Banff behoren tot Canada’s mooiste natuurparken. Je vindt hier kraakheldere bergmeren omgeven door bergpieken met besneeuwde toppen en dichtbegroeide bossen. Volg de Icefields Parkway, een autoroute die beiden parken verbinden met elkaar. Je komt langs gletsjers, zoals de Columbia Icefield. Via Waterton ga je terug de grens over naar Amerika waar je Glacier National Park bezoekt, dat te boek staat als dé beste plek om te wandelen in Amerika. Het hoogtepunt van deze reis is misschien wel Yellowstone National Park. Het park is gezegend met prachtige warmwaterbronnen, geisers en bizons! Je rondreis komt ten einde in Salt Lake City. Bekijk hier deze reis!

Laat ons je adviseren over de route die het beste past bij jouw reiswensen. Kom daarvoor gezellig naar onze Beleefwinkel in Tilburg voor een adviesgesprek met onze Amerika- en Canada specialisten of vraag hier een offerte op. Als maatwerkspecialist kunnen w ij een rondreis helemaal samenstellen zoals jij het wilt!