De beste reistijd voor een rondreis Amerika

De beste reistijd voor een rondreis Amerika

De beste reistijd voor een rondreis Amerika

Op 25 October 2019.

Amerika is eigenlijk het hele jaar een geschikte reisbestemming. Het hangt meer van je eigen voorkeur af qua temperaturen en drukte. Amerika is zó immens groot! Iedere regio kent een eigen klimaat en drukteseizoen. Toch heb ik voor jou geprobeerd om de beste reistijd per regio in Amerika in kaart te brengen. Zo krijg je hopelijk een duidelijk beeld wat voor jouw rondreis de beste reistijd is.

West-Amerika
Als het qua planning uitkomt, dan doe je verstandig aan om in het voor- of najaar de westkust te bezoeken (april, mei / oktober). In de nationale parken en populaire steden vind je dan aanzienlijk minder toeristen en de temperaturen zijn dan ook aangenaam. Indien je in juni of juli een rondreis maakt liggen de temperaturen niet alleen hoger, maar ook de prijzen! Staat er op jouw wensenlijstje Yellowstone National Park? Let dan even op, want dit prachtige park ligt een beetje uit de richting. Door de noordelijke ligging is het hier een stuk kouder en zijn de wegen ernaartoe open van half mei tot eind oktober. Bekijk hier onze West-Amerika reizen.

Florida
Florida wordt ook wel de ‘Sunshine State’ genoemd. Dit komt omdat het in deze zuidelijke staat vrijwel het hele jaar lekker zonnig is met een minimale temperatuur van 25 graden. Volgens statistieken heb je hier meer dan 300 zonnedagen per jaar! Het hoogseizoen in Florida is de winter. Florida staat bekend als een heerlijke winterzonbestemming en vele toeristen maken daar graag gebruik van! Ben jij een liefhebber van warme temperaturen? Dan ben je in de zomer aan het juiste adres in Florida. Het is er dan tropisch warm met temperaturen boven de 30 graden. Bekijk hier onze Florida reizen.

Oost-Amerika   
Een rondreis Oost-Amerika is niet compleet zonder een stedentrip New York. New York is het hele jaar geschikt voor een stedentrip. In de laatste twee maanden van het jaar kun je jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsferen. Let wel, ’s winters kan het er wel koud zijn met gegarandeerd kans op sneeuw! Bezoek je liever Oost-Amerika zonder een dikke winterjas? Dan kun je deze regio het beste tussen april en oktober bezoeken. Van april t/m oktober is het weer in Oost-Amerika nét ietsje warmer dan Nederland, maar qua klimaat vergelijkbaar. Bekijk hier onze Oost-Amerika reizen.

Als je met jouw reisplannen naar Beleef Amerika komt, dan houden wij altijd rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en krijg je een advies voor jouw beste reisperiode. Maak hier een afspraak met één van onze reisspecialisten!