Tsitsikamma, voor echte avonturiers!

Tsitsikamma, voor echte avonturiers!

Tsitsikamma, voor echte avonturiers!

Op 26 June 2018.

Tsitsikamma ligt aan de oceaan wat je op prachtige uitzichten trakteert. Het één van de stops wanneer je de bekende Tuinroute rijdt. Een stop van één of meerdere dagen is hier echt de moeite waard. Zeker als je op zoek bent naar een adrenalinekick, want Tsitsikamma is dé avonturenhoofdstad van Zuid-Afrika.

Laat ik maar meteen met de meest spectaculaire activiteit beginnen: bungeejumpen van de Bloukransbrug. Wanneer je een sprong van deze brug hebt gemaakt kan je zeggen dat je van de hoogste bungeejumplocatie ter wereld hebt gesprongen! Over een lengte van maar liefst 216 meter bungel je aan het koord.

Letterlijk vertaald staat Tsitsikamma voor ‘plek van veel water’. Dat deze naam de verwachtingen van het gebied waarmaakt ontdek je met de vele watersporten die je hier kan ondernemen. Met een kayaktocht over de Stroms River ervaar je de natuurpracht van Tsitsikamma van dichtbij. Al peddelend kom je langs torenhoge kliffen, groen beboste bergen en vaar je onder hangbruggen door.

Blijf je liever uit het water en voel je je vogelvrij in de lucht? Dan is ziplinen iets voor jou! Tsitsikamma heeft twee zipline parken, waarvan sommige zipline routes zich tientallen meter boven het grondoppervlak begeven. Je vliegt van boomtop naar boomtop door het schitterende regenwoud van Tsitsikamma.

Uiteraard kan je dit park ook wandelend verkennen. Er zijn diverse wandelroutes te lopen die je kennis laten maken met de indrukwekkende natuur. De Tsitsikamma Trail, Otter Trail en Dolphin Trail zijn de populairste routes. De routes variëren van één middag tot enkele dagen.

Tsitsikamma is zo’n plek die je moet opnemen in je reisschema. Als Afrika-specialist help ik je graag verder met de invulling van jouw rondreis door Zuid-Afrika.