Met een Mokoro door de Okavanga Delta

Met een Mokoro door de Okavanga Delta

Met een Mokoro door de Okavanga Delta

Op 07 August 2019.


De Mokoro is een veel voorkomende kano die wordt gebruikt om rond te reizen in de ondiepe wateren van de Okavango Delta in Botswana. Ik vond het tijdens mijn rondreis door Botwana echt een geweldige ervaring!

De roeier staat in het achterschip en duwt hem met de paal. Traditioneel worden Mokoro's gemaakt van uitgegraven stammen van grote rechte bomen, zoals ebbenhout en kigelia, maar tegenwoordig worden ze voor conserveringsdoeleinden vaker van glasvezel gemaakt.

Een Mokoro-rit in de Delta is een absolute "must-do", zelfs als het in eerste instantie spannend lijkt. Alle gidsen leerden omgaan met een Mokoro op een zeer jonge leeftijd vanaf zeven jaar, waardoor ze deskundige ‘polers’ zijn. Het is een zorgvuldige evenwichtsoefening - de eenvoudigste plotselinge draai of draai kan de passagiers in het water laten belanden.

Met deze kano kun je de Delta in alle rust en onopvallend ervaren zodat je dicht bij vogels en andere dieren kunt komen. 

We hebben op onze website nog geen routestuggesties voor Botswana staan maar we stellen graag uw reis voor u samen. We werken met een lokale agent samen en gebruiken onze eigen reiservaringen om jouw rondreis te creëren. Maak een afspraak met een van onze Afrika-specialisten voor meer info.