Handige tips voor je rondreis Zuid Afrika

Handige tips voor je rondreis Zuid Afrika

Handige tips voor je rondreis Zuid Afrika

Op 25 May 2018.

Eindelijk vakantie! Er is niks mooiers dan een rondreis door Zuid-Afrika in het vizier te hebben. Toch moet je voor vertrek echt aan een aantal dingen denken voordat het tijd is om te genieten van dit land met haar ongekende natuur.

Paspoort Wanneer je minder dan 3 maanden in Zuid-Afrika verblijf moet je paspoort minimaal 30 dagen na je vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn als Nederlander. Het is belangrijk om voor vertrek van je reis nog wel even in je paspoort te kijken, want je moet minimaal twee lege pagina’s in je paspoort hebben voor een stempel. Houd er rekening mee dat je op de luchthaven in Zuid-Afrika ook je retourticket naar je volgende bestemming moet kunnen laten zien. Reis je met kinderen? Vergeet dan niet om een afschrift van de geboorte akte mee te nemen op reis. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar oud. Voor andere nationaliteiten gelden andere regels.

Visum Ook voor het visum geldt, net als bij het paspoort, dat je voor een verblijf korter dan 3 maanden geen visum nodig hebt. Let op: heb je Swaziland opgenomen in je rondreis? Dan moet je wel een visum aanvragen! Dit kan je gratis aanvragen bij binnenkomst van het land. Als je jouw vakantie in Zuid-Afrika combineert met andere landen gelden er weer andere regels.

Auto rijden in Zuid-Afrika
Het grote verschil met Nederland zit hem in de kant van de weg die je rijdt. Net als in Engeland rijdt men links, even opletten dus! Een belangrijk aandachtspuntje is dat je voor het tanken in Zuid-Afrika alleen contant kan betalen. Helaas worden bij pompstations geen creditcards geaccepteerd. Bovendien hoef je niet in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Een Europees rijbewijs is voldoende.

Vaccinaties
Het is erg belangrijk om voor aanvang van je reis naar Zuid-Afrika goed te controleren welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Er worden verschillende inentingen aanbevolen. Je bent namelijk verplicht je te vaccineren tegen de Gele Koorts. Daarnaast wordt de DTP vaccinatie, de Hepatitis A en de BMR vaccinatie aanbevolen. In sommige gebieden komt malaria voor. Het advies is dus om malariapillen te gebruiken. Informeer voor meer medische informatie bij de GGD of www.thuisvaccinaties.nl

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika één uur later dan in Nederland.

Stekker
Voor het opladen van smartphones en dergelijke heb je voor Zuid-Afrika een reisstekker nodig. In Zuid-Afrika vind je stopcontacten van het type D, M en N. Veiligheid Op sommige plekken in Zuid-Afrika geldt een hoge mate van criminaliteit. Echter is het veilig om rond te reizen in Zuid-Afrika. Er is geen negatief reisadvies. De ‘minder veilige plekken’ zijn vooral in bepaalde wijken van Johannesburg en Kaapstad. Een aantal dingen om op te letten: het is niet verstandig om zelf te liften of lifters mee te nemen. Probeer om townships te bezoeken met een local. En ga ’s avonds niet de straat op de grotere steden.