Natuur en cultuur ten top op één eiland!

Natuur en cultuur ten top op één eiland!

Natuur en cultuur ten top op één eiland!

Sulawesi is een door velen overgeslagen eiland, en dat is volgens ons onterecht. Sulawesi is de perfecte mix tussen een adembenemende natuur en een zeer uitzonderlijke cultuur. Maar waarom moet je Sulawesi gezien hebben?

Bunaken
Het Bunaken Park is één van ’s werelds beste snorkel- en duikspots! Vanaf het eiland Bunaken, voor de kust van Noord-Sulawesi, ben je binnen no-time bij de mooiste koraalriffen. Het eiland Bunaken kent nog geen massatoerisme, waardoor je het authentieke Indonesië van dichtbij mee kan maken. Zowel beginners als gevorderde duikers kunnen terecht bij de 50 snorkel- en duikplekken rond het eiland. Het water is hier zo ongelofelijk helder dat je tientallen meter ver kan kijken onder water. Tijdens je trip door het water schieten de meest bijzondere zeedieren aan je voorbij!

Makassar
Makassar is de miljoenenhoofdstad van Sulawesi. De stad is chaotisch, maar tussen de drukte door liggen diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Stap terug in de tijd met een bezoek aan Fort Rotterdam. Dit fort was in de 17de eeuw de uitvalsbasis van de VOC voor het vervoer van specerijen. Tegenwoordig is Fort Rotterdam een interactief museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de hoofdstad Makassar. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het houten paleis Balailompoa en  het natuurreservaat Bantimurung met haar watervallen.

Torajaland
De unieke cultuur van Sulawesi komt in Torajaland in volle glorie tevoorschijn. Dat de cultuur van de inwoners van Sulawesi zo uniek is komt doordat de dood centraal staat in hun leven. Het klinkt misschien vreemd, maar het is de moeite waard om een begrafenis mee te maken. Op traditionele wijze krijgen overleden personen een laatste eer bewezen met een grootse viering. Jarenlang hebben familie en vrienden gespaard voor een begrafenisceremonie. Voor onze cultuur worden er bijzondere tradities rondom de begrafenis gehouden, zoals bijvoorbeeld het slachten van varkens en schapen op straat. Bij je bezoek aan Torajaland zullen de huizen van de bevolking je meten opvallen. De typische kano-vormige daken kenmerken deze regio. Het binnenland van Sulawesi beschikt over een cultuur die je nergens anders ter wereld terug zult zien komen.

Togian eilanden
Het is een lange reis naar de Togian Islands, maar het loont zeker de tijd en moeite om hiernaartoe te reizen. Je komt terecht in een schitterend paradijs! Hagelwitte zandstranden, palmbomen en bovenal een fantastische onderwaterwereld. De koraalriffen rondom de eilanden nodigen je uit voor prachtige snorkel- en duiktrips. 

Tomohon
In Noord-Sulawesi liggen geweldige natuurlandschappen rond het plaatsje Tomohon. In de omgeving liggen twee vulkanen die je kan beklimmen (ook als je geen ervaren klimmer bent) en daarnaast schitterende meren en watervallen. Toeristen zal je in dit deel van het land amper vinden. Dus rustzoekers en natuurliefhebbers, dit is de ‘place to be’. 

De hoogtepunten van Java en Bali zijn ideaal te combineren met een rondreis door Sulawesi. Start je reis met een bezoek aan Sulawesi en reis vervolgens door naar Java en/of Bali of eindig je rondreis op dit eiland.

Nice 2 know