De mooiste strandparadijzen van Maleisië

De mooiste strandparadijzen van Maleisië

De mooiste strandparadijzen van Maleisië

Op 23 April 2018.

Perhentian Islands
De Perhentian eilanden liggen aan de oostkust van het westelijk deel van Maleisië, vlak voor de kust van de plaatsen Terengganu en Kelantan. Een strandverlenging bij de Perhantian eilanden is dus ideaal als je rondreis eindigt in West-Maleisië. Met een speedboot vanuit Kota Bharu maak je de oversteek naar deze bounty eilanden. Er wachten hier hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en turkooizen zeeën. Je hebt hier bovendien de beste snorkel- en duiklocaties van het land. Op de eilanden vindt je vooral veel luxe en kleinschalige accommodaties.

Tioman
Een stuk zuidelijker ten opzichte van de Perhentian eilanden ligt Tioman. Van alle 64 eilanden van het Mersing Marina Park is Tioman het grootste eiland. Je kan flink uitpakken met een verblijf in één van de ultraluxe resorts met een privéstrand of kies één van de simpelere hotelletjes. Tioman is dus ook een uitstekende optie voor reizigers met een kleiner budget. Leuke weetje: Expeditie Robinson is al meerdere keren op één van de buurlanden opgenomen! 

Langkawi
Aan de andere kant van West-Maleisië, het noordwesten, ligt Langkawi. Het is een ideale bestemming voor honeymooners, maar ook rustzoekers. Van alle locaties op Langkawi vinden wij Pantai Cenang Beach een echte aanrader. Vanuit je resort aan het stand ben je binnen no-time bij gezellige winkeltjes en lokale restaurantjes. Het mooiste eiland van Langkawi is Tanjung Rhu. Een tropisch strand zoals je het in je dromen voorstelt! Combineer het strand hier met een bezoekje aan de indrukwekkende natuur van het binnenland. Het absolute hoogtepunt van Langkawi is de Sky Bridge. Je neemt hiervoor de een kabelbaan van 2,2 kilometer, genaamd de Cable Car. In een kwartier tijd heb je adembenemende vergezichten over het eiland en bereik je de top van Mount Machinchang op 700 meter hoogte. Op de top kan je over de Sky Bridge wandelen, een unieke beleving!

Pangkor
Het eiland Pangkor is gelegen tussen Langkawi en de hoofdstad Kuala Lumpur. Pangkor is nog niet zo bekend waardoor rustzoekers hier heerlijk kunnen relaxen. In het Thais betekent Pangkor ‘Beautiful Island’ en dat is ook meer dan terecht!

Lankayan
Eindigt jouw rondreis op Borneo? Dan ga je naar Lankayan dat staat bekend om de fantastische duikspots. Er zijn prachtige koraalriffen vanaf het strand te bereiken, maar voor de mooiste koraalriffen ga je met een excursieboot de zee op. Houd er wel rekening mee dat dit eiland alleen toegankelijk is voor resortgasten. Reserveer je verblijf daarom op tijd als je op Borneo wilt afsluiten met dit tropische vakantieparadijs. Lankayan is een wat duurdere bestemming, voor een voordeliger verblijf kies je bijvoorbeeld de Gaya Islands, voor de westkust bij Kota Kinabalu.